Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Miniburgere med rødløkskompott
Barna kan lage digge miniburgere fra MatStart. Besøk matstart.no

Miniburgere med rødløkskompott

Ingredienser

porsjoner

Hamburger (ca. 20 stk):

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 1,5 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 1,5 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk)

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl lunken melk
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk. gul cherrytomat (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne lille godsaken er perfekt å servere til dine gjester som en velkomstsnack på grillfesten! Små, deilige hamburgere med mascarponekrem og rødløkskompott. Oppskriften gir ca. 20 stk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hamburger (ca. 20 stk):

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 1,5 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 1,5 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk)

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl lunken melk
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk. gul cherrytomat (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til gjærdeigen godt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Spe med melk og vann, og elt deigen i ca. 10 minutter slik at den blir smidig. Ha i smør og elt i ytterligere 5 minutter. Dekk til bollen og la deigen heve i 40-60 minutter, eller til dobbel størrelse.
  2. Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten. Avkjøl.
  3. Rør sammen mascarpone og timian. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett mascarponekremen kaldt til servering. 
  4. Del deigen i like store emner, form emnene til små boller og trykk dem litt flate. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev til ca. dobbel størrelse. Pensle hamburgerbrød med vann og dryss på sesamfrø. Stek brødene midt i stekeovn til de er gylne i fargen, ca. 5 minutter.
  5. Bland kjøttdeig godt sammen med fennikelfrø, chiliflakes, oregano, salt og pepper i en bolle. Spe med vann. Ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form små burgere (ca. 60 g).
  6. Pensle hamburgerne med olje og grill dem på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side, til burgerne er gjennomstekt.
  7. Del hamburgerbrød i to. Smør på mascarponekrem, legg på babyspinat, grillede hamburgere, rødløkskompott og topp med burgerbrødet. Pynt gjerne hver burger med et trespyd med en cherrytomat. 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage miniburgere selv. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 25.06.2024 11:33:53