Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Astrid Riddervolds hønsesuppe

Astrid Riddervolds hønsesuppe

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. høne
  • ca. 2 l vann eller til det dekker
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss griljermel (kan sløyfes)
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 9 g
Protein 80 g
Karbohydrater 11 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en mettende og god hønsesuppe som er enkel å lage. Denne gamle oppskriften har vi fått fra etnolog Astrid Riddervold.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. høne
  • ca. 2 l vann eller til det dekker
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss griljermel (kan sløyfes)
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 9 g
Protein 80 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server suppen med bakst til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 02.11.2024 18:06:27