Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. høne
  • ca. 2 l vann eller til det dekker
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ss frisk sitronmelisse (kan sløyfes)
  • 2 ss griljermel (kan sløyfes)
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kremfløte
Del

Astrid Riddervolds hønsesuppe

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en mettende og god hønsesuppe som er enkel å lage. Denne gamle oppskriften har vi fått fra etnolog Astrid Riddervold.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. høne
  • ca. 2 l vann eller til det dekker
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ss frisk sitronmelisse (kan sløyfes)
  • 2 ss griljermel (kan sløyfes)
  • 1 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 1/2 time til kjøttet er mørt.
  2. Rens kjøttet for skinn og ben. Skum fettet av kraften.
  3. Legg kjøttet tilbake i suppen og bland inn griljermel. Mos suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt. 
  4. Varm opp suppen og visp inn sammenrørt eggeplomme og fløte. Suppen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

 Server suppen med bakst til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant