Svinecarré-koteletter med råkost

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svinecarré som grilles i pannen er ikke bare vakkert, det smaker utrolig godt! Her sitter fortsatt beinet på kjøttet og derfor blir kjøttet ekstra smakfullt. 

Ingredienser

  • 800 g svinecarré (4 "racks")
  • 12 ts havsalt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Råkost

  • 1 stk fennikel
  • 2 stk eple
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 8 stk brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)

Dressing

  • 1 ss frisk kruspersille
  • 2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 12 ss flytende honning
  • 3 ss smaksnøytral olje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230° C.
  2. Del carrèn i fire stykker, ha salt og pepper på begge sider. Sett en grillpanne på høy varme. Når pannen er rykende varm legges kjøttet i pannen. Stek til kjøttet har fått ett fint grillmønster på begge sidene. Legg kotelettene og smør over i en ildfast form.
  3. Stek kjøttet i 10 minutter i stekeovnen.
  4. Bruk en skarp kniv og skjær fennikel, eple og rødløk så tynt som du kan. Skrell og riv gulrot grovt med et rivjern,  og bland den revne gulroten med de andre grønnsakene i en bolle.
  5. Finhakk persille og ha sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen i en bolle. Visp godt.  
  6. Bland grønnsakene med dressingen og la dette stå å trekke smak til den skal spises.
  7. Server kotelettene med frisk råkost.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.