Spicy lammecurry

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3 cm)
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 rød chili
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i båter
  • 0,5 stk. brokkoli i buketter
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) eller fennikel
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 stk. sitrongress
  • 1,5 ss rød curry paste
  • 2 ts brunt sukker

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter (3x3 cm).
  2. Finhakk chili og ingefær, og kutt gulrot, løk, brokkoli og stilkselleri eller fennikel i biter.
  3. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  4. Fres ingefær, chili og grønnsaker. Tilsett curry paste. Knus sitrongress med baksiden av en kniv og ha dem i pannen sammen med kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  5. Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter. Fisk ut sitrongresset før servering.

Server med ris eller brød.

Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.