Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 200 g spagetti eller tagliatelle
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat
Del

Spagetti bolognese med lam

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon, kan du trylle fram en knallgod spagettiomelett neste Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner. Dette er også en gjenoppskrift, som hører sammen med Spagettiomelett.

Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 200 g spagetti eller tagliatelle
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Slik gjør du

1.      Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.

2.       Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.

1.      Kok pasta etter anvisning på pakken.

2.      Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

  1. Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.
  2. Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  4. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.
  1. Finhakk løk, gulrot, selleri og hvitløk. 
  2. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til grønnsakene blir blanke og myke. Ha over i en gryte.
  3. Ha resten av oljen i en stekepanne,  og fres lammekjøttdeigen til den begynner å få farge. Ha kjøttdeigen over i gryten sammen med laurbærblad, muskat, tomat, tomatpuré og buljong. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  5. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant