Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Souvlaki

Souvlaki

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter revet hvitløk
  • 1 ts tørket oregano

Myke pannebrød:

  • 500 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør

Gresk salat:

  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts tørket oregano

Tzatziki:

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 ss finsnittet bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1103 kcal
Fett 50 g
Protein 69 g
Karbohydrater 84 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Souvlaki er en gjenganger på greske menyer. Her serveres lammespydene med briami, som er stekte grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter revet hvitløk
  • 1 ts tørket oregano

Myke pannebrød:

  • 500 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør

Gresk salat:

  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts tørket oregano

Tzatziki:

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 ss finsnittet bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1103 kcal
Fett 50 g
Protein 69 g
Karbohydrater 84 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Til disse grillspydene kan du også bruke flatbiff (lammeplomme) eller mørbrad av lam.

Grillspydene kan også stekes i ovn på 200 °C, eller i en varm grillpanne.

Legg de grillede lammespydene på fatet sammen med grønnsakene, og server med myke pannebrød og tzatziki til. 

Souvlaki

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 07:26:22