Ingredienser

  • 2,5 dl risvineddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna
Del

Søt chilisaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2,5 dl risvineddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
  2. Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  3. Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant