Søt chilisaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.

Ingredienser

  • 212 dl risvineddik
  • 212 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
  2. Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  3. Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.