Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båter skiv hvitløk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl riseddik
  • 2 ts rørsukker
  • 1,5 dl vann

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 4 stk. store grovt rundstykke
  • 4 ss grovhakket peanøtter
Del

Sandwich med revet kylling

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Revet kylling er kylling som er kokt ekstra mør i en god krydderblanding. Sammen med godt brød og en sprø og frisk salat er denne kyllingsandwichen perfekt lunsj- eller middagssnadder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båter skiv hvitløk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl riseddik
  • 2 ts rørsukker
  • 1,5 dl vann

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 4 stk. store grovt rundstykke
  • 4 ss grovhakket peanøtter

Slik gjør du

1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingdelene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu delene og brun den andre siden, ca. 2 minutter

Fire rå kyllinglår kan erstatte 1 hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.

2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i risvin og soyasaus, gi blandingen et oppkok. Tilsett sukker og vann. Legg kyllingen tilbake i gryten, og la den småkoke i ca. 40 minutter til den er mør.

5-krydder/fivespicekrydder/ five spice powder er en kjente krydderblandingen fra det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i kraften og la det koke i 15 minutter.

Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar kan den varmes i en ildfast form eller i aluminiumsfolie på grillen.

4.  Bland nykål og koriander. Del rundstykket i to og anrett med salat og revet kylling.

Server sandwich med revet kylling, peanøtter og frisk koriander.

Lag gjerne egne rundstykker eller hamburgerbrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant