Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med tørket tang

Rundstykker med tørket tang

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 24 rundstykker

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss tørket tang
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tørket tang og tare har mange anvendelsesområder, og kan brukes som tilskudd og smaksforsterker i ulike retter. Her har du et eksempel – rundstykker med tang får ekstra god smak, og blir lekkert spettede når de brytes i to. Server dem til fiskesuppe med tang eller blåskjell med tangsmør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 24 rundstykker

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss tørket tang
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

  1. Ha gjær, vann, sukker, salt, olje, mel og tørket tang i en bakebolle. Elt deigen til den slipper bollen. Tilsett litt mer mel om nødvendig.

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  2. Dekk deigen med et rent klede og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den har fått dobbel størrelse.
  3. Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i 24 like store emner. Velg selv om du vil trille runde rundstykker eller sette emnene på stekebrettet uten å forme dem.
  4. Sett rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk med et klede. Etterhev i ca 20 minutter på et lunt sted.
  5. Visp sammen egg og pensle rundstykkene. Sett stekebrettet midt i ovnen på 210 °C og stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
All slags tørket tang eller tare kan brukes i rundstykkene, for eksempel trøffeltang, sagtang, søl, butare eller sukkertare.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 24.07.2024 20:36:42