Rundstykker med tørket tang

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tørket tang og tare har mange anvendelsesområder, og kan brukes som tilskudd og smaksforsterker i ulike retter. Her har du et eksempel – rundstykker med tang får ekstra god smak, og blir lekkert spettede når de brytes i to. Server dem til fiskesuppe med tang eller blåskjell med tangsmør.

Ingredienser

1 porsjon gir 24 rundstykker

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss tørket tang
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje, mel og tørket tang. Elt deigen til den slipper bakebollen. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Lag grove rundstykker ved å bytte ut opptil halvparten av melet med sammalt hvete grov.
  1. Dekk deigen med et rent klede og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den har fått dobbel størrelse.
  2. Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i 24 like store emner. Velg selv om du vil trille runde rundstykker eller sette emnene på stekebrettet uten å forme dem.
  3. Sett rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk med et klede. Etterhev i ca 20 minutter på et lunt sted.
  4. Visp sammen egg og pensle rundstykkene. Sett stekebrettet midt i ovnen på 210 °C og stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
All slags tørket tang eller tare kan brukes i rundstykkene, for eksempel trøffeltang, sagtang, søl, butare eller sukkertare.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.