Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med innbakte egg

Ingredienser

  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg
Del

Rundstykker med innbakte egg

(6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse rundstykkene med egg inni er supre å ha med i matpakken eller når man skal ut på tur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kok eggene i 5-7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og ta av skallet.

3. Del deigen i 10 emner og trykk dem flate. Legg et egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekebrettet. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 21.03.2023 22:30:10