Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med innbakte egg

Rundstykker med innbakte egg

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse rundstykkene med egg inni er supre å ha med i matpakken eller når man skal ut på tur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 3 dl melk
  • 2 ss smeltet smør /margarin
  • 10 stk. egg

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kok eggene i 5-7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og ta av skallet.

3. Del deigen i 10 emner og trykk dem flate. Legg et egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekebrettet. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB13 19.06.2024 06:17:17