Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Del

Hjerterundstykker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjerteformede rundstykker er en smal sak å få til. Bare kjevle ut deigen og stikk ut hjerter med en pepperkakeform. Server dem til de du er glad i!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. 
  2. Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. 
    Kjøkkenmaskin gir best resultat. Start med lav hastighet og øk på etterhvert.
     
  3. Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og elt den videre til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 2 cm tykke leiver.
  6. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform og legg dem på stekebrett med bakepapir. Etterhev hjertene i ca. 15 minutter før steking. 
  7. Pensle hjertene med vann og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant