Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjerterundstykker

Hjerterundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 25 rundstykker.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4250 kcal
Fett 105 g
Protein 144 g
Karbohydrater 614 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjerteformede rundstykker er en smal sak å få til. Bare kjevle ut deigen og stikk ut hjerter med en pepperkakeform. Server dem til de du er glad i!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 25 rundstykker.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4250 kcal
Fett 105 g
Protein 144 g
Karbohydrater 614 g

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. 
  2. Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok.

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  3. Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og elt den videre til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to og kjevle deigemnene til 2 cm tykke leiver.
  6. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform og legg dem på stekebrett med bakepapir. Etterhev hjertene i ca. 15 minutter før steking. 
  7. Pensle hjertene med vann og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 19.01.2025 07:22:52