Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbete- og rosépeppersalt

Rødbete- og rosépeppersalt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ts rosépepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig rosa rødbete- og rosésalt kan brukes til en ekstra piff på alt fra poteter til biffen. Eller hva med å strø litt på toppen av et kokt egg. Det gi et ekstra løft både smaksmessig og visuelt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 °C.
  2. Lag saltet: Riv rødbete grovt og klem så mye av saften som mulig i en liten bolle. Bruk
  3. plasthansker, så blir du ikke misfarget på hendene.
  4. Bland saltet med rødbetesaften og la stå og trekke en stund.
  5. Knus rosepepperkorn grovt i en morter og bland med saltet.
  6. Bre saltet ut på bakepapir på stekebrett. Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter, til fuktigheten har fordampet. Oppbevar saltet i tett glass. Smuldre det med fingrene eller knus det i morter til ønsket konsistens.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 23:15:03