Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbete- og rosépeppersalt

Rødbete- og rosépeppersalt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ts rosépepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 85 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig rosa rødbete- og rosésalt kan brukes til en ekstra piff på alt fra poteter til biffen. Eller hva med å strø litt på toppen av et kokt egg. Det gi et ekstra løft både smaksmessig og visuelt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ts rosépepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 85 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 °C.
  2. Lag saltet: Riv rødbete grovt og klem så mye av saften som mulig i en liten bolle. Bruk
  3. plasthansker, så blir du ikke misfarget på hendene.
  4. Bland saltet med rødbetesaften og la stå og trekke en stund.
  5. Knus rosepepperkorn grovt i en morter og bland med saltet.
  6. Bre saltet ut på bakepapir på stekebrett. Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter, til fuktigheten har fordampet. Oppbevar saltet i tett glass. Smuldre det med fingrene eller knus det i morter til ønsket konsistens.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB13 12.11.2024 18:09:23