Ingredienser

  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 500 g flaksalt
  • 0,5 dl nøytral olje
Del

Ramsløksalt

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når ramsløken står lysegrønn og duftende i vårsola er det bare å skynde seg ut med kurven for å sanke! Husk å velge de unge, lyse bladene for å unngå at smaken blir for sterk. Flaksaltet trekker til seg fargen i ramsløken, og når det tørkes får du et fantastisk aromatisk salt som kan brukes som smaksforsterker i alle slags retter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 500 g flaksalt
  • 0,5 dl nøytral olje

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk ramsløkblader. Fjern de groveste stilkene. Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré. Om det blir mye lange fibre i puréen, kan den siles.
    Oljen gjør at saltet blir litt fuktig. Om du vil ha helt tørt salt uten olje, kan du lage puréen uten olje.
  2. bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
  3. Forvarm stekeovnen til ca. 50 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
  4. Bre blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Sett en tresleiv i ovnsdøren og la saltet tørke til all fuktighet er borte. snu forsiktig på saltet innimellom, og kontroller hvordan det utvikler seg. Tørketiden kan ta fra 1 til 7 timer. Du kan også senke temperaturen til ca. 40 °C og la saltet stå over natten.
  5. Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.
     
     

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant