Ramsløksalt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Når ramsløken står lysegrønn og duftende i vårsola er det bare å skynde seg ut med kurven for å sanke. Flaksalt trekker til seg fargen i ramsløken, og når det tørkes får du et fantastisk aromatisk salt som kan brukes som smaksforsterker i alle slags retter.

Ingredienser

  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 500 g flaksalt
  • 0,5 dl nøytral olje

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk ramsløkblader. Fjern de groveste stilkene. Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré. Om det blir mye lange fibre i puréen, kan den siles.
    Oljen gjør at saltet blir litt fuktig. Om du vil ha helt tørt salt uten olje, kan du lage puréen uten olje.
  2. bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
  3. Forvarm stekeovnen til 100 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
  4. Bre blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Sett en tresleiv i ovnsdøren og la saltet tørke til all fuktighet er borte, ca 7-8 timer.
  5. Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.
    Velg små og spede blader for at smaken ikke skal bli for kraftig.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.