Bakt potet med olje

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Bakt potet er digg mat, både i seg selv eller som tilbehør. Fyll den med kryddersmør, baconbiter, grønnsaker, eller annet snadder.

Ingredienser

  • 1 stk bakepotet
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts kvernet salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Bruk en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten. Pensle den med olje og dryss salt og pepper over. Plasser den på et stekebrett eller i en form.
  3. Stek midt i stekeovn i ca. 1 time. Poteten er ferdig når potetskallet er gyllenbrunt og sprøtt, og du kan stikke en spiss kniv gjennom den.
  4. Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv og klem på midten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt.
  5. Server med det tilbehøret du ønsker.
Beregn en bakepotet per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter kan også bakes men behøver ikke like lang tilberedningstid. Beregne da flere per person.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.