Potetsalat med stilkkapers

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Potetsalater kommer i utallige versjoner, og vi blir aldri lei av dem. Dette er en enkel og smakfull variant som blir ekstra god med små, norske nypoteter. Lag den gjerne i god tid før den skal serveres, så smakene får anledning til å blande seg. God til all slags grillmat og tapas.

Ingredienser

  • 600 g vaskede nypotet med skall
  • 2 dl hele sorte oliven (kalamata oliven)
  • 2 dl kapers med stilk
  • 3 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk rødløk i skiver
  • 10 stk reddik i skiver
  • Saft av 1 stk sitron
  • dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts grovkvernet pepper
  • ½ pakke karse

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og kok dem hele med skallet på. Hell av kokevannet og la dem dampe seg tørre. Del dem om nødvendig i to eller fire.
  2. Bland resten av ingrediensene i en vid bolle og vend inn potetene. Smak til med mer krydder.
  3. Dryss over frisk karse eller andre urter rett før servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.