Potetsalat med stilkkapers

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Potetsalater kommer i utallige versjoner, og vi blir aldri lei av dem. Dette er en enkel og smakfull variant som blir ekstra god med små, norske nypoteter. Lag den gjerne i god tid før den skal serveres, så smakene får anledning til å blande seg. God til all slags grillmat og tapas.

Ingredienser

  • 600 g vaskede nypotet med skall
  • 2 dl hele sorte oliven (kalamata oliven)
  • 2 dl kapers med stilk
  • 3 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk rødløk i skiver
  • 10 stk reddik i skiver
  • Saft av 1 stk sitron
  • 112 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts grovkvernet pepper
  • 12 pakke karse

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og kok dem hele med skallet på. Hell av kokevannet og la dem dampe seg tørre. Del dem om nødvendig i to eller fire.
  2. Bland resten av ingrediensene i en vid bolle og vend inn potetene. Smak til med mer krydder.
  3. Dryss over frisk karse eller andre urter rett før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.