Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plankebiff av elg

Plankebiff av elg

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk. bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk. bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Slik gjør du

1. Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).

 2. Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.

 3. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt. 

 4. Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.

 

Du kan også bruke ytrefilet av hjort.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 02:55:44