Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Duchessepoteter

Ingredienser

  • 1 kg potet (mandelpotet eller annen melen potet)
  • 2,5 dl lettmelk
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
Del

Duchessepoteter

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Duchessepoteter er litt retro, og hører hjemme på den gamle klassikeren plankebiff. Men det er først og fremst en morsom og god måte å tilberede poteter på, og passer utmerket til grillet fisk eller kjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg potet (mandelpotet eller annen melen potet)
  • 2,5 dl lettmelk
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og del dem i mindre biter. Kok potetbitene i melk til de er møre.
  2. Sil melken over i en skål og mos potetene. Spe med melk og rør inn smør og eggeplommer.
  3. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  4. Forvarm ovnen til 210°C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Ha potetmosen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut små tårn på bakepapiret.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter til duchessepoteten har fått en gyllen og fin farge. Server med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 07:18:47