Duchessepoteter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Duchessepoteter er litt retro, og hører hjemme på den gamle klassikeren plankebiff. Men det er først og fremst en morsom og god måte å tilberede poteter på, og passer utmerket til grillet fisk eller kjøtt. 

Ingredienser

  • 1 kg potet (mandelpotet eller annen melen potet)
  • 212 dl lettmelk
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss smør
  • 12 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og del poteter i mindre biter. Kok dem møre i melk.
  2. Sil melken over i en skål og mos potetene. Spe med melk og rør inn smør og eggeplommer.
  3. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  4. Forvarm ovnen til 210°C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Ha potetmosen i en sprøytepose med tyll og sprøyt ut små tårn på bakepapiret.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter til duchessepoteten har fått en gyllen og fin farge.  Server med en gang.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.