Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pig wings med grillet maissalat

Pigwings med grillet maissalat

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pigwings (pork wings)
  • 1 ss salt
  • 100 g hvetemel
  • 100 g semulegryn
  • 1 l frityrolje

Maissalat

  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 1 stk. rødløk
  • 1 bunt vårløk
  • 1 pose feldsalat
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk estragon
  • 1 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pigwings har tatt Amerika med storm. Denne saftige kjøttbiten kommer fra svineknoken, og passer utmerket i lag med en digg maissalat som tilbehør. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pigwings (pork wings)
  • 1 ss salt
  • 100 g hvetemel
  • 100 g semulegryn
  • 1 l frityrolje

Maissalat

  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 1 stk. rødløk
  • 1 bunt vårløk
  • 1 pose feldsalat
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk estragon
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
  2. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta opp knokene og tørk dem godt.
  3. Varm opp frityrolje til 180 °C.
  4. Bland sammen hvetemel og semulegryn. Vend knokene i melblandingen og legg dem i kjelen med frityrolje. Pass på at du ikke legger i for mange, for da blir oljen fort kaldt og mister sin frityrfunksjon.
  5. Grill maiskolbene eller stek dem i en stekepanne til de har fått en fin farge på alle sidene.
  6. Skrell rødløk og skjær i tynne skiver. Skyll vårløk og finsnitt den. Skjær av maiskornene fra kolbene og bland med feltsalat, hakket estragon, olivenolje og sitronsaft i en serveringsbolle. Smak til maissalaten med salt og pepper.

Server med en god barbecuesaus, enten den er kjøpt eller hjemmelaget.

Lag gjerne en stor porsjon bbqsuas som du kan bruke videre i sommer til all den gode grillingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 06:22:56