Ingredienser

8  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • ca. 200 g påskeegg
  • 1 pakke Kvikk Lunsj
Del

Pavlova til påske

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova + påskeegg + kvikklunsj = en skikkelig påskekake! Pavlova passer alle anledninger, og toppet med deilig påskegodt blir dette en skikkelig fargerik fest som kommer til å friste både små og store. Lag den med hjemmelaget vaniljekrem eller gå for en raskere versjon og bruk en ferdigvariant.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • ca. 200 g påskeegg
  • 1 pakke Kvikk Lunsj

Slik gjør du

  1. Lag vaniljekrem først: Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en kjele. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen til den er helt kald.
Pavlova 3a
  1. Lag marengsbunn: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en slikkepott.
Pavlova 3c
  1. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2-3 cm høy.
  2. Sett ovnen på 120 °C. Bruk over- og undervarme. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  3. Sett sammen kaken rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god: Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Ha på vaniljekremen og pynt med påskeegg og kvikklunsj!

Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær. Eller kanskje du har lyst på en variant med smash eller med frisk appelsin?

Pavlova til påske

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant