Fargerik Pavlova

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Fargerik Pavlova er noe for deg som har lagd den klassiske Pavlova kaken noen ganger før, og nå kunne tenkt seg å prøve noe nytt. Noe som imponerer! Server deilig krem ved siden av slik at alle ser det fotte kunstverket ditt og legg på frukt eller bær som skaper kontraster til fargene i kaken.

Ingredienser

  • 6 stk eggehvite
  • 14 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisstivelse (maizena)
  • 112 ts hvitvinseddik
  • 5 dråper matfarge , gjerne i ulike farger eks. rød, sort og mint grønn

Eggekrem:

  • 8 stk eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 6 stk gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 kurv bjørnebær
  • 1 kurv blåbær

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

3. Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett og stryk et tynt lag av marengsen utover stekeplaten med en palett eller en slikkepott.

5. Fordel marengsen i 4-5 skåler, alt etter hvor mange farger du ønsker å lage. Ha litt matfarge i hver av skålene og rør i blandingen til fargen er jevnt blandet i marengsen. Vi har brukt fargene rød (to nyanser av rosa), sort(to nyanser av grått) og mint grønn, du kan bruke de fargene du ønsker. Har du bare en farge kan du for eksempel blande ulik mengde av denne i de ulike bollene for å skape kontraster. 

6. Fyll den fargede marengsen i sprøyteposer, bruk gjerne ulike sprøytetipper slik at du får en fin variasjon når du sprøyter ut marengsen.

7. Sprøyt ut de forskjellige fargene i ulike størrelser. Fyll på i små hull etterhvert, og se til at du får en fin variasjon av farger og størrelser over det hele.  

 8. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

9.  Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

10. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

11. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Sprøyt eventuelt litt av kremen på marengsen slik at bærene sitter fast. Server kremen i en skål ved siden av marengsen - slik at alle kan se kunstverket ditt. 

12. Pynt med bær som skaper en fin kontrast til fargene du har brukt. 

Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du servere en ferdig vaniljekrem ved siden av også.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.