Ingredienser

8  porsjoner

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • 3 dl fløte
  • 2 stk. appelsin
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 ss revet sjokolade
Del

Pavlova med appelsin

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø og seig pavlova med fløyelsmyk eggekrem og frisk appelsin! Perfekt å lage til påsken eller når du har lyst på en fresh og god kake. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • 3 dl fløte
  • 2 stk. appelsin
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 ss revet sjokolade

Slik gjør du

  1. Lag eggekrem først: Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen til den er helt kald.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Pavlova 3a
  1. Lag marengsbunn: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en slikkepott.
Pavlova 3c
  1. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2-3 cm høy.
  2. Sett ovnen på 120 °C. Bruk over- og undervarme. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  3. Sett sammen kaken rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
  4. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Det kan lønne seg å røre eggekremen litt glatt før du blander den med kremen, da unngår du lettere klumper.
  5. Skjær skallet av appelsinene med en skarp kniv og skjær ut appelsinfileter. Vend raskt sammen med litt hakket frisk mynte.
  6. Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Ha på kremblandingen og pynt med appelsinfiletene. Topp med litt revet sjokolade.

Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær. Eller kanskje du har lyst på en variant med smash eller påskegodt

Pavlova med appelsin

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant