Rocky road

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Altså! Dette må jo være julens diggeste konfekt for store og små. Mørk sjokolade blandet med marshmallows, rice crispies, dumle, salte pistasjenøtter og tørkede tranebær. Perfekt til kaffen, eller når som helst - når du har lyst på noe søtt. 

Ingredienser

1 Porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 ss lys sirup
  • 400 g sjokolade
  • 1 pk mini marshmallows (à 150 g), eventuelt store marshmallows
  • 30 g rice krispies
  • 1 pk dumle sjokolade (à 120 g)
  • 150 g pistasjnøtter
  • 80 g tørkede tranebær
  • eventuelt 1 ss kakestrøssel til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt smør og sirup i en liten kjele.
  2. Knekk sjokoladen i mindre biter. Trekk kjelen av platen og ha i sjokoladen. La den stå i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
  3. Kle en liten form med bakepapir (ca. 20x20 cm).
  4. Bland sammen marshmallows, rice crispies, dumle - delt i to, grovhakkede pistasjenøtter og tranebær i formen. Dersom du bruker store marshmallows kan du klippe eller kutte dem i mindre biter. Obs! Sett gjerne litt til side av hver ting slik at du kan drysse over noe som pynt.
  5. Rør sjokoladeblandingen sammen, og se til at all sjokoladen har smeltet. 
  6. Hell sjokoladeblandingen over i formen og rør litt med en skje slik at sjokoladen renner godt ned mellom alle godsakene. 
  7. Dryss over litt til pynt. Du kan også pynte med litt kakestrø om du vil!
  8. Sett kjørlig slik at sjokoladen stivner før du skjærer konfekten i passende biter. 

Rocky road

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.