Lammeskav i krydret ris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her har du en alt-i-ett-gryte inspirert av smaker fra Midtøsten. Du lager i løpet av en halvtimes tid, og kryddermengden justerer etter egen smak og behag.

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 stk hel kanel
  • 1 stk laurbærblad
  • 12 ts malt spisskummen
  • 300 g fullkornris
  • 7 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 212 dl frosne erter
  • 2 ss hakket frisk koriander eller persille

Løk- og agurksalat:

  • 2 stk rødløk
  • 12 stk agurk
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

1. Finhakk løk og hvitløk.

2. Varm oljen i en vid gryte og fres løk og hvitløk til det begynner å bli gyllent.

3. Ha i lammeskav og stek til den har fått fin farge. Rør inn ris og alle krydder og fres i et par minutter.

Tips: Er du glad i krydder, kan du også tilsette litt kardemomme, gjerne hele kapsler.

4. Kok opp buljong eller vann og hell over i gryten. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.

5. La risen småkoke i ca. 20 minutter, eller til det aler meste av væsken er borte. Risen skal være tørr, ikke bløt som en risotto. Rør inn erter og hakkede urter, smak til med salt og pepper.

6. Finsnitt rødløk og kutt agurk i biter. Bland alt i en skål og smak til med salt og pepper. Dryss over raust med hakket persille.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.