Ingredienser

4  porsjoner

*Kryddermiks 1:

  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel

*Kryddermiks 2:

  • 2 ss salt
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 3 ts karve
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl olivenolje
Del

Grillede lammekoteletter med kryddermiks

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt er ypperlig grillmat. Lammekoteletter er mørt kjøtt og har mye smak. Med disse to krydderblandingene kan du enkelt variere smaken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

*Kryddermiks 1:

  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel

*Kryddermiks 2:

  • 2 ss salt
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 3 ts karve
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Krydderblanding 1: Rist koriander, spisskummen, sennepsfrø og kardemomme i en tørr panne i ca. 3 minutter. Avkjøl. Kjør blandingen sammen i en krydder- eller kaffekvern, eller bruk morter.
  2. Krydderblanding 2: Kjør salt, oregano, rosmarin, karve, spisskummen, gurkemeie, chili og hvitløk i en kjøkkenmaskin til en fin masse. Spe med olje til en tykk pasta.
  3. Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet på begge sider, og la kotelettene hvile i romtemperatur i ca. 1 time. Pensle en varm grillpanne med olje og grill kotelettene 2-3 minutter på hver side.

Server grillede koteletter med rotmos eller stekte poteter og en frisk salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant