Ingredienser

  • 1 kg lammebog i skiver/biter
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 2 skiver kålrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 4 stk. potet
  • 0,5 ts frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

652kcal

Energi

32.2g

Fett

52.8g

Protein

38.1g

Karbohydrater

5.3mg

Jern

Del

Lofotsodd

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekjøtt kokt med høstens grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg lammebog i skiver/biter
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 2 skiver kålrot
  • 2 skiver sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 4 stk. potet
  • 0,5 ts frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

652kcal

Energi

32.2g

Fett

52.8g

Protein

38.1g

Karbohydrater

5.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.
  2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød.

Hvis du ønsker å lage en lettere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant