Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling saltimbocca

Kylling saltimbocca

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver spekeskinke eller prosciutto
  • 4 blader frisk salvie
  • 4 stk. vårløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske klassikeren saltimbocca tilberedes tradisjonelt av kalv, men vi har tatt oss friheten å bytte ut kalvekjøtt med kyllingfilet - en smakfull dødssynd, sett med italienske øyne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver spekeskinke eller prosciutto
  • 4 blader frisk salvie
  • 4 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær bort innerfileten (den løse biten på undersiden) på kyllingfileten og bank den forsiktig slik at den blir omtrent like tykk over det hele.
  2. Legg en stor skive spekeskinke eller prosciutto og et salvieblad på hver kyllingfilet. Fest med en tannpirker eller tynn trepinne. krydre med litt salt og pepper.
  3. Grill saltimbocca på indirekte varme, ca 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt og skinken og salvien er sprø og duftende. 

Server saltimbocca med grillet vårløk og kokte nypoteter. Press gjerne saften av en halv sitron over kjøttet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 18.06.2024 04:39:13