Kylling med fersk pasta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel og god pastarett med kylling som passer til både barn og vokse. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn squash

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • ca. 6 dl melk
  • ca. 2 dl revet hvitost
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 0,5 ts pepper

  • 500 g fersk pasta

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn revet ost og basilikum. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek kyllingfiletene i en panne med margarin på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. Skjær filetene i skiver. 
  3. Skjær gulrot og squash på langs med en ostehøvel, slik at det blir lange, tynne strimler. 
  4. Kok fersk pasta etter anvisning på pakken. Ha i grønnsakene når det er 2 minutter igjen av koketiden. 

Server kyllingfilet med kokte grønnsaker og fersk pasta.