Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss peanøttolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 ss vann
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 16 blader filodeig
  • 4 ss smør
Del

Krydret lam i filodeig

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tenk deg smaken av frisk koriander, hvitløk, chili og ingefær sammen med det aromatiske lammekjøttet. I denne retten er alle de gode smakene pakket inn i lekre, små pakker av filodeig.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss peanøttolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 4 ss vann
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 16 blader filodeig
  • 4 ss smør

Slik gjør du

1. Varm olje i en stekepanne. Fres hakket løk til den blir myk. Ha i kjøttdeig, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter.

2. Tilsett vann og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk. Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

3. Legg to og to filoark oppå hverandre. Del filoarkene diagonalt, slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Brett over og pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir.

4. Stek dem i ovn ved 180 °C i 10 minutter. Smør på mer smør og stek i ytterligere 5 minutter.

Serveres varme med sataysaus og ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant