Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Konfitert kjebog

Konfitert kjebog

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kjebog
  • 300 g salt
  • 8 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 2 l maisolje

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er ofte veldig magert, og trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Da er konfitering perfekt. En liten runde på grillen eller i stekeovnen til slutt gir kjøttet den deilige, sprø skorpen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kjebog
  • 300 g salt
  • 8 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 2 l maisolje

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med salt og legg det i en langpanne eller liknende. Sett kjøttet kaldt over natten.
  2. Skyll av saltet og tørk kjøttet med tørkepapir. Gni det godt inn med hakket hvitløk, rosmarin, knuste laurbærblader og grovknuste pepperkorn. La det ligge i romtemperatur i 1-2 timer. 
  3. Legg kjøttet i en ildfast form med høye kanter. Fyll formen med olje, slik at kjøttet er helt dekket. Sett formen midt i ovnen på 120 °C i 3-3 ½ time, eller til kjøttet slipper benet. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjøttet i oljen. Dette kan gjøres i god tid før servering.
  4. Ta opp kjøttet og tørk vekk det meste av oljen. Brun det godt i en stekepanne, eller gi det en omgang på grillen. Kjøttet kan også stekes i stekeovn på 200 °C i ca. 20 minutter til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Det er en fordel at kjøttet er kaldt når oppvarmingen starter, ellers vil det falle fra hverandre.
  5. Finhakk hvitløk til gremolata. Vask sitron og riv skallet fint. Finhakk persille. Bland sammen alt og dryss over kjebogene ved servering.

Restene kan du servere som pulled kje i brioche.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 17:19:36