Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shortbread med spiselige blomster

Kjeks med spiselige blomster

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon tilsvarer ca. 30 små kjeks

Pynt:

  • 30 stk. stemorsblomster eller andre spiselige blomster

Kjeks:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 100 g melis
  • 200 g romtemperert smør
  • 0,25 ts salt
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyse, søte smørkjeks, også kjent som Shortbread, har blitt skikkelig populære igjen! Den skotske søtsaken har en deilig smak av smør, og passer perfekt som det lille søte attått kaffen eller til te. Her har vi pyntet dem med fargerike, spiselige blomster.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon tilsvarer ca. 30 små kjeks

Pynt:

  • 30 stk. stemorsblomster eller andre spiselige blomster

Kjeks:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 100 g melis
  • 200 g romtemperert smør
  • 0,25 ts salt
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det kan være smart å presse flere blomster enn du trenger for å være sikker på å ha nok til alle kjeksene.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Shortbread med spiselige blomster

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 22.06.2024 12:47:06