Lagre

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • revet skall fra 1 stk. appelsin
  • 3 stk. store egg

  • 1 stk. eggehvite til pensling
Del

Biscotti

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biscotti er klassiske italienske kjeks eller tørre kaker som dyppes i Vin Santo eller en deilig, sterk kaffe. Biscotti er lett å bake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • revet skall fra 1 stk. appelsin
  • 3 stk. store egg

  • 1 stk. eggehvite til pensling

Slik gjør du

  1. Legg mandler og hasselnøtter på et stekebrett og stek dem midt i ovnen på 200 ˚C i ca.10 minutter. Avkjøl. 
  2. Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn egg og hele nøtter/mandler. 
  3. Rull deigen til pølser på ca. 2 cm i diameter. Trykk pølsene litt flate med fingrene. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  4. Legg deigpølsene over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være god plass mellom pølsene. Pensle dem med sammenvispet eggehvite. Stek midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 25 minutter.
  5. Ta kakene ut av ovnen og skjær dem ca. ½ cm skiver på skrått med en skarp kniv mens de fortsatt er varme.
  6. Legg kakene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.
  7. Oppbevar biscottiene i en tett boks i romtemperatur.
     

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant