Ingredienser

  • 0,5 l kikertmel
  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 2,5 dl vann
  • 1 ts flaksalt , paprikapulver eller annet ønsket krydder
Del

Kikertchips

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du glad i kikerter? Her har du enda en måte å bruke denne næringsrike, glutenfrie og anvendelige belgfrukten på - lag din egen chips av kikertmel, og sett ditt personlige preg på dem ved å krydre dem med ulike smaker!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 l kikertmel
  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 2,5 dl vann
  • 1 ts flaksalt , paprikapulver eller annet ønsket krydder

Slik gjør du

  1. Bland kikertmel, salt og olje i en bolle og kna det sammen til en deig. Deigen skal være ganske fast. Tilsett mer kikertmel om den er for klebrig.
  2. Del deigen i to. Form hver halvdel til en ball og klem dem ut til en tykk leiv. Legg et bakepapir på benken og dryss det med kikertmel. Legg på leiven og dryss med mer kikertmel. Legg et stykke plastfolie eller en plastpose over. Kjevle ut leiven til den er 0.3-0.4 cm tykk. Bruk et pastahjul eller en trinse og skjær leiven i strimler eller annen ønsket fasong. Den vil fortsatt henge sammen, men blir lett å brekke i biter etter steking.
  3. Flytt bakepapiret over på et stekebrett, og dryss over litt flaksalt eller krydder til pynt (vi har brukt litt paprikapulver).
  4. Stek chipsen midt i forvarmet ovn på 220 °C i ca. 8 minutter. Pass på at de ikke blir brent. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist. Bruk fingrene og brekk chipsen fra hverandre. Server chipsene som de er, eller sammen med din favorittdip. Oppbevar chipsene i en tett pose eller boks.

Om chipsene ikke blir helt sprø, kan de tørkes en stund i stekeovnen på 100 °C til de er tørre.

Chipsene kan smakes til på ulike måter, for eksempel med spisskummen, koriander, chili, røkt paprikapulver, kajenne, sesamfrø, gurkemeie eller pepper. Krydderet kan blandes i deigen eller drysses på før steking. 

Kikertchips

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant