Ingredienser

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl melk
  • 1 pakke gjær
  • 1 pakke makronfyll , eller vaniljekrem
  • 12 stk. mandler (valgfritt)
  • 1 stk. egg , til pensling
  • 2 ss melis
Del

Hveteboller med mandelfyll

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fylte boller med makronfyll er nydelig å servere på fastelavnssøndag eller når du har lyst på noe skikkelig godt! Du kan også velge å fylle bollene med ferdig eller hjemmelaget vaniljekrem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl melk
  • 1 pakke gjær
  • 1 pakke makronfyll , eller vaniljekrem
  • 12 stk. mandler (valgfritt)
  • 1 stk. egg , til pensling
  • 2 ss melis

Slik gjør du

  1. Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  2. Ha hvetemel, sukker, kardemomme, salt og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
  3. Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  4. Gjør klar det fyllet du vil bruke mens deigen hever.
  5. Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i passe store emner. Du får ca. 12 middels store boller av en porsjon deig.
  6. Del den i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 stor teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Sett en mandel på toppen av bollene, hvis du har valgt makronfyll.
  7. Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
  8. Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
  9. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
  10. Dryss over melis før servering.

Vi har også flere gode oppskrifter på boller som du bør prøve, blant annet fastelavnsbollerhveteboller med sjokoladekrem og glutenfrie boller.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Hveteboller med mandelfyll

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant