Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret kakelykke

Krydderkake med rødbeter

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g finrevet rødbete
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 250 g sukker (gjerne rørsukker)
  • 5 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g kremost med pepper
  • 3 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • saft og skall av 1 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler en spennende krydderkake med rødbeter som én av ingrediensene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g finrevet rødbete
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 250 g sukker (gjerne rørsukker)
  • 5 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g kremost med pepper
  • 3 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Klem ut så mye saft av den revne rødbeten som mulig. Bland rødbeten med olje og sett det til side.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker, bland mel med krydder og natron. Bland det inn i eggedosisen sammen med rødbetene og oljen.
  3. Fordel kakerøren i en langpanne eller springform (24 cm) og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk med en tynn kniv eller trepinne om kaken er ferdig stekt.
  4. Avkjøl helt før du deler kaken i to og fyller den med 1/3 av glasuren resten av glasuren bres over toppen av kaken.
  5. Visp sammen glasuringrediensene til en glatt, luftig krem. Konsistensen blir best om det gjøres for hånd.
Legg strimler av rødbete på bakepapir og dryss sukker over. Tørk strimlene i ovnen ved 100 °C i ca. 1 time, eller til de er helt tørre og sprø. Legg dem på kaken og dryss over litt rosépepper.
 
Saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem er en annen kjempegod kake laget med grønnsaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 22.06.2024 10:58:57