1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
2. Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig.
3. Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.
4. Bland limesaft og mynte i 1/3 del av ostekremen. Del kaken i tre lag og fyll den med blandingen.
5. Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken. Del den resterende ostekremen i tre, og bland en del med gul konditorfarge og en del med oransje konditorfarge.
6. Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på kaken.
7. Bruk en skje og dra prikkene lett utover før du gjentar prosessen.
Vi har også en saftig gulrotkake i langpanne med ostekrem som vi kan anbefale.