Ingredienser

  • 2 stk. søtpotet

Olivensalsa:

  • 100 g kalamataoliven
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 potte bladpersille
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje

Til servering:

  • ca. 2 dl gresk yoghurt
Del

Grillet søtpotet med olivensalsa

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skiver av grillet søtpotet, gesk yoghurt og en smanksbombe av en olivensalsa er en ypperlig liten vegetarrett, gjerne servert sammen med en frisk salat, men egner seg også som tilbehør til grillet kjøtt, for eksempel grillet lam eller biff.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. søtpotet

Olivensalsa:

  • 100 g kalamataoliven
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 potte bladpersille
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje

Til servering:

  • ca. 2 dl gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Skjær søtpotetene i 1-1 1/2 cm tykke skiver. Bruk en liten kniv og skjær et rutemønster på begge sidene av skivene. 
  2. Pensle søtpotetskivene med olje og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen og grill dem til de er helt møre, ca. 20 minutter. Snu dem ofte, og sjekk med en liten kniv om de er ferdige.
  3. Finkutt oliven, sjalottløk, hvitløk og persille. Bland inn sitronskall og -saft og olivenolje. Smak til med litt pepper.
  4. Legg noen rause klatter gresk yoghurt på et fat og plasser de grillede søtpotetskivene oppå. Topp med olivensalsa og frisk persille og server.

Grillet søtpotet med olivensalsa

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant