Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søtpotet med feta og soltørket tomat

Søtpotet med feta og soltørket tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 307 kcal
Fett 19 g
Protein 8 g
Karbohydrater 24 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 307 kcal
Fett 19 g
Protein 8 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpotet i stekeovn ved 220 °C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du poteten dagen i forveien trenger du kun en rask oppvarming, og du har en ferdig fylt rett på 1-2-3!
  1. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl.
  2. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter.
  3. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
  4. Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du droppe fetaost. Alternativt kan den erstattes med plantebasert rømme/creme fraiche. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 11.11.2024 08:27:39