Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skalldyrolje

Skalldyrolje

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g skall fra skalldyr
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 1 l nøytral olje
  • 10 g hel pepper
  • 5 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8122 kcal
Fett 883 g
Protein 13 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvis du sitter igjen med masse skall etter at du har renset reker eller krabbe så kan du lage en nydelig skalldyrolje. Oljen kan du tilsette i pasta, som garnityr til fiskesuppe eller gryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g skall fra skalldyr
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 1 l nøytral olje
  • 10 g hel pepper
  • 5 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8122 kcal
Fett 883 g
Protein 13 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Server gjerne oljen til fiskesupper, fiskegryter, skalldyrpasta, blåskjell, paella eller til en god skalldyr risotto.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB12 19.07.2025 03:29:00