Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skalldyrolje

Skalldyrolje

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g skall fra skalldyr
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 1 l nøytral nøytral olje
  • 10 g hel pepper
  • 5 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvis du sitter igjen med masse skall etter at du har renset reker eller krabbe så kan du lage en nydelig skalldyrolje. Oljen kan du tilsette i pasta, som garnityr til fiskesuppe eller gryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g skall fra skalldyr
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 1 l nøytral nøytral olje
  • 10 g hel pepper
  • 5 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230°C.
  2. Legg skall på et stekebrett og stek dem i 10 minutter.
  3. Ha olje i en stor kjele og varm opp. Del hvitløken i to og stek i oljen i ca. 2 minutter til de har fått en fin gyllen farge, rett før de er ferdig har du i pepper, laurbærblad og tomatpuré. Rør godt om, og hell alt sammen over i et grundig rengjort og tørt glass. Legg i skallene og la glasset stå på kjøkkenbenken til det har blitt avkjølt.
  4. Sett på lokket og oppbevar oljen i kjøleskapet i 2 uker. Sil så oljen og ha tilbake i et rent glass. Den kan da oppbevares i kjøleskapet i opptil 8 uker. 
Server gjerne oljen til fiskesupper, fiskegryter, skalldyrpasta, blåskjell, paella eller til en god skalldyr risotto.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 02:12:08