Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller lammemørbrad
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Aïoli:

  • 2 dl majones
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
Del

Lammepanne med aïoli

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel, rask og smakfull koserett med ferskt lammekjøtt. Den er fin som en liten kveldsrett eller som en av flere retter på et tapasbord. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller lammemørbrad
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Aïoli:

  • 2 dl majones
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøtt i biter (3 x 3 cm), løk i tynne båter og paprika i biter.
  2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og stek kjøtt i 4-5 minutter i til det er godt stekt på alle kanter, men fortsatt litt rosa inni. Stek kjøttet i flere omganger. Krydre med salt og pepper etter smak. Løft kjøttet over på en tallerken.
  3. Varm pannen på nytt og stek løk, paprika og hvitløk raskt på høy varme, til det blir blankt, men fortsatt bevarer sprøheten.
  4. Ha kjøttet tilbake i pannen og krydre med oregano, salt og pepper.
  5. Bland sammen ingrediensene til aïoli og smak til med sitron, salt og pepper.

Server med godt, ferskt brød.

Her kan du bruke de grønnsakene du liker best. Brokkoli, sukkererter, gulrot er grønnsaker som passer godt sammen med lam.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant