Lammepanne med aïoli

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er en enkel, rask og smakfull koserett med ferskt lammekjøtt. Den er fin som en liten kveldsrett eller som en av flere retter på et tapasbord. 

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam eller lammemørbrad
  • 1 stk løk i båter
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Aïoli:

  • 2 dl majones
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 12 stk sitron
  • 14 ts salt
  • 14 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøtt i biter (3 x 3 cm), løk i tynne båter og paprika i biter.
  2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og stek kjøtt i 4-5 minutter i til det er godt stekt på alle kanter, men fortsatt litt rosa inni. Stek kjøttet i flere omganger. Krydre med salt og pepper etter smak. Løft kjøttet over på en tallerken.
  3. Varm pannen på nytt og stek løk, paprika og hvitløk raskt på høy varme, til det blir blankt, men fortsatt bevarer sprøheten.
  4. Ha kjøttet tilbake i pannen og krydre med oregano, salt og pepper.
  5. Bland sammen ingrediensene til aïoli og smak til med sitron, salt og pepper.

Server med godt, ferskt brød.

Her kan du bruke de grønnsakene du liker best. Brokkoli, sukkererter, gulrot er grønnsaker som passer godt sammen med lam.

Hjemmelaget aïoli:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.