Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glasert ribbe med avokado

Glasert ribbe med avokado

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller noen tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin

Tilbehør:

  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1017 kcal
Fett 78 g
Protein 35 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak. Bland sammen avokado og gulrot med sesamolje, perfekt tilbehør til en søt-salt ribbebit. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller noen tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin

Tilbehør:

  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1017 kcal
Fett 78 g
Protein 35 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Finn en avokado som ikke er overmoden. Da er det lettere å skjære den i fine skiver. Den holder seg bedre når den blir blandet inn sammen med gulrot og sesamolje.

Ikke kast svoren. Lag heller hjemmelaget baconsvor.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 16.03.2025 08:03:47