Grillet kyllingfilet med mangosalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Grillet kyllingfilet er manges sommerfavoritt. Sammen med denne friske mangosalaten blir det et nydelig måltid med fantastiske smaker. Vel bekomme!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje til grilling

Chiliglaze

  • 3 ss chilisaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts worchestershiresaus
  • 1 ss olje

Mangosalat

  • 2 stk mango
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 0,5 pakke ruccula
  • 1 stk lime
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 0,5 potte frisk mynte

Slik gjør du

  1. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. 
  2. Pensle med chiliglazen mot slutten av grillingen.
  3. Skrell og del mango i små terninger. Kutt rødløk i syltynne skiver og finhakk chili.
  4. Bland sammen mangobiter, rødløk, chili og ruccola i en vid bolle. Press over limesaft og press over limesaft. 

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.