Fylte asiatiske pannekaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små fylte pannekaker med kjøttdeig av svin asiatiske krydder og løk. Hvis du er ute etter noe skikkelig godt å ha i matpakka, så er dette et godt tips! Disse kan du gjerne lage som en sen middag eller kveldsmat, og ta med deg resten i matpakken dagen etter.
Ingredienser
porsjoner
Pannekakene:
-
5,5 dl hvetemel -
1,5 dl vann -
1 stk. egg -
0,5 ts salt
Fyll:
-
200 g kjøttdeig av svin -
1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
1 ss soyasaus -
0,5 ts pepper -
1 stk. finhakket løk -
2 stk. finhakket vårløk -
0,25 ts løkpulver -
1 ts sesamolje -
1 ss nøytral olje til steking -
ca.
3 dl nøytral olje til fritering
Saus:
-
1 stk. finhakket rød chili -
2 cm revet frisk ingefær -
2 båter finhakket hvitløk -
0,25 potte finhakket frisk koriander -
1 ss nøytral olje -
3 ss hoisinsaus -
2 ss soyasaus -
1 ss mørk soyasaus (valgfritt) -
2 ts brunt sukker -
1 ts sesamolje
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til sausen.
- Lag deigen. Bland sammen hvetemel, vann, egg og salt i en bolle. Rør til en deig, og kna deigen i 5 min. Legg deigen tilbake i bolen, og la den stå under et fuktig håndkle til du er ferdig med resten av fyllet.
- Bland sammen kjøttdeig, krydder, soyasaus og pepper i en bolle.
- Bland sammen løk, vårløk, løkpulver og sesamolje i en annen bolle. Stek løkblandingen raskt i litt olje.
- Del deigen i 8 deler.
- Start med en del (ha resten av deigen under det fuktige håndkleet.) Kjevle deigen til en tynn avlagt lefse. Ha på fyllet. Rull sammen, til en sylinder og klem litt i kantene. Sett sylinderen opp (vertikalt) på benken og klem til en flat pannekake.
- Ha olje i en kjele eller dyp stekepanne. Varm olje til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg en og en pannekake forsiktig ned i den varme oljen. Stek de i ca. 5 minutter til de er gylne, ta dem opp med en hullsleiv eller klype. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir.
Server pannekakene med sausen som dipp.