Fylte asiatiske pannekaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små fylte pannekaker med kjøttdeig av svin asiatiske krydder og løk. Hvis du er ute etter noe skikkelig godt å ha i matpakka, så er dette et godt tips! Disse kan du gjerne lage som en sen middag eller kveldsmat, og ta med deg resten i matpakken dagen etter. 

Ingredienser

porsjoner

Pannekakene:

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,25 ts løkpulver
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 3 dl nøytral olje til fritering

Saus:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (valgfritt)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til sausen.
  2. Lag deigen. Bland sammen hvetemel, vann, egg og salt i en bolle. Rør til en deig, og kna deigen i 5 min.  Legg deigen tilbake i bolen, og la den stå under et fuktig håndkle til du er ferdig med resten av fyllet.
  3. Bland sammen kjøttdeig, krydder, soyasaus og pepper i en bolle.
  4. Bland sammen løk, vårløk, løkpulver og sesamolje i en annen bolle. Stek løkblandingen raskt i litt olje.  
  5. Del deigen i 8 deler.
  6. Start med en del (ha resten av deigen under det fuktige håndkleet.) Kjevle deigen til en tynn avlagt lefse. Ha på fyllet. Rull sammen, til en sylinder og klem litt i kantene. Sett sylinderen opp (vertikalt) på benken og klem til en flat pannekake.
  7. Ha olje i en kjele eller dyp stekepanne. Varm olje til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg en og en pannekake forsiktig ned i den varme oljen. Stek de i ca. 5 minutter til de er gylne, ta dem opp med en hullsleiv eller klype. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir.

Server pannekakene med sausen som dipp.