Fritert potetskall

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ha du poteter som skal skrelles så ta vare på skallet. Det kan friteres og serveres ved siden av maten. Best av alt er null svinn! 

Ingredienser

  • 20 stk mandelpotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts havsalt

Slik gjør du

  1. Vask potetene og skrell dem, skyll skallet godt i iskaldt vann.
  2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskallet i, ikke ta for mange av gangen. Bruk en steketermometer, oljen skal ha en temperatur på ca. 140°C.
  3. Rør rundt jevnlig sånn at de får lik farge på begge sidene.
  4. Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.