Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetchips av skall

Fritert potetskall

Ingredienser

porsjoner
  • 20 stk. mandelpotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ha du poteter som skal skrelles så ta vare på skallet. Det kan friteres og serveres ved siden av maten. Best av alt er null svinn! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 20 stk. mandelpotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask potetene og skrell dem, skyll skallet godt i iskaldt vann.
  2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskallet i, ikke ta for mange av gangen. Bruk en steketermometer, oljen skal ha en temperatur på ca. 140°C.
  3. Rør rundt jevnlig sånn at de får lik farge på begge sidene.
  4. Løft skallene opp avoljen med en hullsleiv og legg dem over på tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 18.06.2024 04:35:24