Hjemmelaget potetchips

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Potetchips er kjempe godt, spesielt når du har laget dem selv. Passer perfekt som tilbehør til en god hamburger, biff eller kanskje til en fritert fiskebit.

Ingredienser

  • 8 stk potet
  • 1 dl olje
  • 2 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
305kcal
Fett
22.6g
Protein
2.3g
Karbohydrater
23.4g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask potetene og skjær dem i tynne skiver. Skyll skivene godt i iskaldt vann. 
  2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Bruk en steketermometer, oljen skal ha en temperatur på ca. 140°C.
    Rør rundt gjevnlig sånn at de får lik farge på begge sidene. 
  3. Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.