Fargerike skolebrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tanken på saftig og myk gjærbakst er noe som gir vann i munnen på enhver. Her har vi lagd en fargerik vri på skolebrød med deilig vaniljekrem, nemlig byttet ut kokos med fargerikt kakestrø! 

Ingredienser

  • 4 dl melk
  • 50 g gjær
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • ca. 1 l hvetemel

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Melisglasur:

  • 250 g melis
  • ca. 2 ss vann
  • ca. 2,5 dl kakestrøssel eller etter ønske

Slik gjør du

  1. Varm melk til ca. 37 °C. Hell melken i kjøkkenmaskinens bolle, eventuelt en vanlig plastbolle om du skal elte for hånd. Løs opp gjær i melken og tilsett smeltet, avkjølt smør. Ha i sukker og kardemomme, og sikt i mel. Elt deigen godt sammen, 5-10 minutter i kjøkkenmaskin, 10-15 minutter for hånd. Dekk til bakebollen og la deigen heve til nesten dobbel størrelse.
  2. Del deigen i 16-18 emner, og trill emnene ut til glatte boller. Trykk dem litt ned på midten og la bollene etterheve under et kjøkkenhåndkle til de er lette og fine, ca. 30 minutter.
  3. Skrap ut frø fra vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maizena. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.
Ikke kast eggehvitene som blir til overs. Frys dem eller lag deg noe godt. Kanskje en eggehviteomelett, en Pavlova eller små pikekyss frister?
  1. Legg en stor skje eggekrem på hver bolle.
  2. Stek skolebrødene på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Bland sammen melis og vann til en passelig tykk glasur. Bruk en palett eller baksiden av en skje og smør ut melisglasuren på skolebollene, dypp deretter hver skolebolle ned i en skål med kakestrøssel. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.