Lagre

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
Del

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne saftige og gode sjokoladekaken er laget helt uten hvetemel, og kan derfor trygt serveres også til de som har cøliaki.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i matprosessor. Sett til side.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg i blandingen.
  3. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen. Fyll røren i en springform, 24 cm i diameter.
  4. Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time ved 180 °C. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig.
  5. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant