Eplekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eplekake er alltid populært. Dette er en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt.

Ingredienser

10  porsjoner
  • minst 4 stk. syrlige eple
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 1 ss sukker
  • 50 g mandler
  • saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.
  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
  3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
  4. Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster. 
  6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.
  7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.