Eggebrød

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftige og herlige små brød med egg, inspirert av Gyeranppang, som er koreanske eggebrød. Disse er både salte og søte, og vil garantert løfte helgefrokosten, brunsjen eller som en liten digg rett til når som helst. Tar du med disse i tursekken, kan du bare gå å glede deg til en pust i bakken! 

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren

  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
  • 0 smak til med litt salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Smelt smør.
  3. Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bolle. Tilsett melk og smeltet smør. Visp inn egg og rør alt sammen til en tykk og klumpfri røre.
  4. Smør et stort muffinsbrett godt. Ha i litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk med resten av røra.
Tips: Har du ikke store muffinsformer? Du kan også lage eggebrød i brødformer, men da vil steketiden variere etter størrelsen på formen.
  1. Dryss over revet ost og litt friske urter. Topp med salt og pepper, etter smak. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til egget har satt seg.