Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk fersk gjær

Pensling og pynt

  • 2 ss vann
  • 2 ss sesamfrø
  • 15 stk. egg
Del

Turbrød med egg

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små kule flettekranser med bakt egg i midten. Enkel, morsom og genial mat til turen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk fersk gjær

Pensling og pynt

  • 2 ss vann
  • 2 ss sesamfrø
  • 15 stk. egg

Slik gjør du

1.      Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2.      Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.

3.      Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett

4.      Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5.      Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø.

6.       Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på ris1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.

3. Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett

4. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.

5. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø. 

6. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.
2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i en time.
3. Del deigen i 30 stk. like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett
4. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.
5. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø. 
6. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
  1. Kutt smør i terninger.
  2. Ha hvetemel, salt, sukker, egg og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
  3. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter. 
  4. Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.  
  5. Dekk til deigen og la den heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  6. Del deigen i 30 like store emner og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  8. Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø.
  9. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant