Chili con pollo
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Chili con carne med kyllingkjøtt blir til chili con pollo. Serveres med tortillachips.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. løk -
2 ss nøytral olje -
400 g strimlet kyllingkjøtt fra lår eller filet , evt. kyllingkjøttdeig -
2 bokser hermetiske tomater (eller hjemmelaget tomatsaus) -
2 ss tomatpuré -
2 båter hvitløk -
2 stk. gulrot -
2 stk. rød paprika -
1 stk. rød chili -
1 ts malt spisskummen -
1 ts malt koriander -
0,5 ts chilipulver eller etter smak og mot -
2 bokser hermetiske røde bønner
salt og pepper
-
ca.
2 ss lettrømme eller matyoghurt
Slik gjør du
1. Hakk løk og fres den i olje til den er myk og blank.
2. Tilsett kyllingkjøtt og stek det til det forandrer farge.
3. Hell over hermetiske tomater og tilsett tomatpuré, hakket hvitløk, gulrot, paprika, chili og krydder.
4. Kok opp og la det hele småputre noen minutter. Tilsett hermetiske bønner og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Server chili con pollo med en klatt rømme eller yoghurt og ferskt brød, hvetetortillas eller tortillachips.